Apasal nama jd cam tu cgayah x peduli sangat..yg penting cgayah nk menghabiskan stok pisang yg diberi anak buah..Mungkin gak resepi ni dari koleksi omputih kot..biasalah depa..beri nama yg menarik2..kerana dari nama tercipta la segalanya....hehe
Boleh tahan la juga rasanya...jadi lembab2 gitu..mungkin sebab letak yogurt kot..cuma klu nak yg rasa ala2 Inggeris sikit... cam skon gitu..sila tambahkan sedikit tepung..
Mai kita tengok apa yg depa letak..
BAHAN2
11/3 cawan tepung(resepi asal letak 1 3/4 cawan..ini klu nak jadikan ala2 skon..keras sikit)
1/4 caw serbuk koko
1/2 camt garam
1/2 camt b/powder d/action
1/2 camt baking soda
2 biji telur(B)
1/3 caw butter cair/minyak jagung(resepi asal 1/4 caw)
1/2 caw gula perang
2/3 caw yogurt
2 camb susu pekat
2 biji pisang dilecek halus
1/2 caw walnut-hancurkan
2/3 caw choc chip
CARA2
Panaskan oven 190*C.
Campurkan tepung,serbuk koko garam.baking powder,baking soda,walnut dan choc chop.Ketepikan.
Didalam bekas yg berasingan,pukul gula dengan telur sehingga gebu.Masukan pisang dan susu pekat ,kacau perlahan,masukan yogurt yg dicampurkan dengan butter cair berselang seli dengan tepung sedikit demi sedikit sehingga habis.Masukan kedalam acuan muffin..bakar 15min,api atas bawah.
0 comments:
Post a Comment